Menu
Spektaart
Ingrediënten
- 5 takjes peterselie
- 4 vastkokende aardappelen
- 150 gr geroosterde paprika
- 2 eieren
- 150 ml slagroom
- 1 teentje knoflook
- 50 gr spekreepjes
- peper en zout
Bereiden
1. Verwarm de oven op 200 gr.
2. Was en hak de takjes peterselie.
3. Schil de aardappelenen snij ze in dunne plakjes en schep deze door de peterselie.
4. Vet de quichevorm in met boter.
5. Snij de paprika in grove stukken en leg de paprika en de aardappel in laagjes op elkaar in de vorm.
6. Klop de eieren met de slagroom los en doe de knoflook erdoor.
7. Breng op smaak met peper en zout.
8. Schenk het eimengsel over de vulling en verdeel de spekreepjes erover.
9. Bak de spektaart in ca. 40 minuten gaar.
Materialen
Quichevorm(20cm) Oven