Paella

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-10-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 250 gr varkensfilet
  • 150 gr salami
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 3 gepelde tomaten
  • 400 gr rijst
  • 250 gr mosselen
  • 100 gr garnalen
  • 1 zakje paellakruiden
  • 1 bouillontablet
  • 1 spaans pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr rijst
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

1. Verwarm de olijfolie en bak hierin de kipfilet met de knoflook. 2. Voeg de varkensfilet en de salami toe en voeg wat zout toe. 3. Schep het vleesmengsel met zo min mogelijk bakvet uit de pan en fruit de ui. 4. Voeg de ham en de parika toe en laat alles even fruiten. 5. Voeg de tomaat toe. 6. Verwarm in een tweede pan 2 el olijfolie en doe daar als de olie goed warm is de rijst in. 7. Rijst goed omscheppen en dan de paellakruiden en 1 liter bouillon toevoegen. 8. Het spaanse pepertje fijngesnippert erdoorheen doen. Als het mengsel kookt de deksel op de pan en het vuur laag draaien. 9. Na 10 min de rijst bij het vlees voegen. Mosselen en garnalen snel bakken en toevoegen.

Materialen

Grote pan.

Bronvermelding