Couscous met courgette en geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-07-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. gyros of shoarmareepjes
  • 2 kleine courgettes in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1/2 theel. ketoembar (koreanderzaad in poeder)
  • 1/2 theel. djinten (komijnpoeder)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400 gr. couscous
  • 150 gr. zachte geitenkaas (bijv.bettine blanc)
  • 2 tomaten in kleine stukjes
  • olijfolie
  • peper naar smaak

Bereiden

In wok of hapjespan olie verhitten en vleesreepjes gaar en knapperig bakken. Ui, knoflook en courgette toevoegen en roerbakken. Op smaak brengen met 1/2 bouilonblokje, de ketoembar en djinten. Couscous wellen volgens gebruiksaanwijzing met de andere helft van het bouillonblokje. Couscous door het groente-vleesmengsel roeren. Voeg nu ook de tomaten toe en laat even warm worden. Voeg peper naar smaak toe. Verbrokkel de geitenkaas boven de couscous en roer die er voorzichtig door. De kaas moet er niet helemaal in smelten; je moet af en toe een stukje kaas terug kunnen vinden. Je kunt ook zongedroogde tomaatjes gebruiken in plaats van verse!

Bronvermelding