Witlofsalade

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-05-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 el rozijntjes
  • 1 zure appel
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 banaan
  • 1 tl zoetstofpoeder
  • 1 el sap van zilveruitjes
  • 3 augurken
  • 1 tl mosterd
  • 1 zakje gerapste oude kaas
  • 1 el zilveruitjes
  • 2 el Yofresh

Bereiden

Snijd de witlof in smalle reepjes. Pel de eieren en snijd hier kleine stukjes van. Wel de rozijntjes even in lauw water. Doe ook de appel, banaan en augurken in kleine stukjes snijden. Meng in een grote kom de witlof met de stukjes ei, augurk, banaan en appel. Voeg vervolgens de rozijntjes, zilveruitjes en kaas toe. Meng door elkaar. Meng voor de dressing 2 el Yofresh, een tl mosterd, een tl zoetstofpoeder en een el sap van de zilveruitjes door elkaar. Doe dit door de salade. Lekker met gebakken aardappeltjes! I.p.v. geraspte kaas kun je ook kleine blokjes kaas snijden.

Materialen

Grote bak voor de salade. Sijplankje. Kommetje om de dressing in te bereiden.

Bronvermelding