Lasagne met rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 105 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 courgettes, lange dunne plakken
  • 2 aubergines, lange dunne plakken
  • 4 el oliefolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 600 gram rundergehakt
  • 200 gram rijst
  • 500 gram rijpe tomaten, ontveld , in stukken
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 3 dl kippenbouillon (van een tablet)
  • zout , peper
  • 200 gram geraspte jong belegen kaas
  • 5 dl bechamelsaus (pakje)

Bereiden

Bestrijk de plakken courgette en aubergine dun met olie en bak de plakken aan beide zijden 3 min. in de grillpan. Laat de groenten op keukenpapier uitlekken. Verhit 2 el olie en bak daarin de ui 5 min. Voeg het gehakt toe en bak dit rul in 6 min. Roer de rijst erdoor en bak dit 3 min. mee. Roer de tomaten, basilicum , bouillon , zout en peper erdoor , breng het mengsel aan de kook en laat het 15 min. sudderen tot de rijst gaar is. Het mengsel mag nog vrij vochtig zijn. Bouw de lasagne als volgt op : Leg groenten in de vorm , schep daarop een laag van het rijst mengsel en strooi hierover wat kaas. Herhaal deze lagen tot alles op is. Eindig met een laag groeten. Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing , breng de saus op smaak met zout en peper en roer er 100 gram kaas door. Laat de kaas in de saus smelten. Schenk de saus over de lasagne en bak het gerecht 30 - 40 min. in het midden van de oven.

Materialen

Grillpan, rechthoekige ovenschaal

Bronvermelding