Selderijsoep met gebakken paddestoelen

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stronk bleekselderij
  • 2 el boter
  • 2 groentebouillontableten
  • 250 gr paddestoelenmix
  • 1 teenje knoflook
  • zout-vers gemalen peper
  • 125 ml creme fraiche

Bereiden

was de bleekselderij snij hem in slukken. bewaar wat selderijblad voor de garnering verwarm een eetlepel boter in de pan,en bak de stukken bleekselderij,ca 3 min.op laag vuur schenk er 1 liter water bij en voeg de groenten bouillon tabletten toe.kook de soep tot de selderij zacht is. veeg intussen de paddestoelen schoon,en snij ze in grove stukken.pel e4n snij de knoflook in zeer dunne plakjes. verhit de rest van de boter in een koeke pan. on bak de paddestoelen met de knoflook ca 3 min. haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een srukje keuken papier.als de blaakselderij gaar is,haal je de pan van het vuur. purreer de soep met de staafmixer,zet de pan terug op het vuur en verwarm hem door. maak op smaak met zout en peper. verdeel de soep over 4 borden, verdeel over de 4 borden de gebakken paddestoelen wat selderij blad en een el creme fraiche. smakkelijk eten

Materialen

keuken papier-staafmixer

Bronvermelding