Menu
Aardappel-spinazieschotel met Hollandse kaas
Ingrediënten
- 750 gr aardappels, in plakjes
- 1 kg verse spinazie
- 2 uien, gesnipperd
- 4 el olijfolie
- peper, zout, nootmuskaat
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 2 eieren
- 1/2 dl melk
- 200 gr jong belegen kaas, in blokjes
- 100 gr belegen kaas, in plakken
- 50 gr walnoten gehakt, of pijnboompitten
Bereiden
Kook de aardappel 3 min. Verhit 3 el van de olie en roerbak in 3-4 min. de gewassen spinazie met de uien, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden. Klop de eieren los met de melk. Neem de pan van de warmtebron. Schep de kaasblokjes en het eimengsel erdoor. Leg de helft van de aardappelplakjes op de met olie ingevette bodem van een ovenschaal. Schep het spinaziemengsel erop en de rest van de aardappelplakjes. Dek het af met de plakken kaas. Zet het gerecht 20-25 min in een oven van 180ºC. Rooster de noten of pitten in een droge pan en bestrooi het gerecht ermee.