'Babi Ketjap ... Complete Maaltijd

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Wachten: 150 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-06-2018 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen, in stukjes
  • 2 uien, in stukjes
  • 4 el arachideolie
  • 1 dobbelsteen verse gember, geschild en geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djinten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 dl ketjap
  • 2 el limoensap
  • 250 gram rijst
  • 1 potje atjar
  • 100 gram ijsbersla, in reepjes
  • 400 gram sperziebonen

Bereiden

Verhit de olie in een stoofpan en fruit de ui. Voeg het vlees, gember, uitgeperste knoflook, kruiden, tomatenblokjes en ketjap toe. Schenk zoveel water toe dat het vlees net niet onder staat. Breng aan de kook en laat 2 - 3 uur op laag vuur sudderen. Kook de rijst volgens de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar. Serveer de babi ketjap met de rijst, sperziebonen, atjar en de ijsbergsla.

Bronvermelding