Chili met een dakje

Anders, Hoofdgerecht, 12 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 pond gehakt
  • 1 pond uien
  • 2 grote paprika's
  • 1 blik tomatenpuree
  • 200 ml tomatenketchup
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 stuks kardemon bonen
  • 1 theel. zout/
  • 1/2 theel. peper
  • 1 dessertl. paprikapoeder
  • 1 theel. chili pdr.
  • 1 theel. caceau
  • 150 gr. cheddarkaas
  • 4 koppen karnemelk
  • 2 theel. bakpoeder
  • 4 koppen maismeel
  • 1 kop bloem
  • 4 eetl. plantaardige olie
  • 2 theel. honing
  • 2 theel. kaneel
  • 2 teentjes knoflook

Bereiden

snijd de uien en de paprika in blokjes en fruit deze in de pan. doe het gehakt er bij en rul dit daarna de tomatenpuree en fruit dit ook even mee.dan alle kruiden . peper, zout, kardemom, pitten even pletten en er bij doen de tomaten blokjes erbij en de ketchup. en de caceau poeder dit even laten sudderen met de deksel op de pan. ondertussen de oven op 220* voorverwarmen. de karnemelk de eieren , honing kaneel en de olie door elkaar roeren. in een andere kom het maismeel, bloem, bakpoeder,zout door elkaar roeren dit bij elkaar doen en even goed roeren en tot je een goudgeel deeg krijgt. Neem de chili van het vuur en schep dit deeg boven op de warme chili en zet het in de oven geen deksel op de pan 30 min. in de oven. serveer met een salade als het deeg mooi gerezen is is de chili klaar

Materialen

braadpan oven

Bronvermelding