'Allerlei lekkere omeletjes' 2, Ei, ei, niet alleen met Pasen, van Ria (internationaal)

Anders, Lunch, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-02-2020 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren en .......

Bereiden

Omelet: ei, knoflook en wat saus. Saus: plet knoflook met djahé en rode Spaanse peper, kook dit op met tomatenpuree, zout, suiker, citroensap en ketjap en bindt met maïzena. - Dadar kepiting (Indische krabomelet): Maak een omelet van eieren, rawit, daun uien, sjalot, knoflook, selderij, krab, zout, zwarte peper en Thaise vissaus. - Spiegelei op z'n Lotharings (Repertorium voor de Keuken) Leg op de bodem van de koekenpan licht geroosterde plakjes mager spek en plakjes Gruyère. Breek het ei erop, doe er slagroom over en bak. - En uit de Libelle: Spiegelei op z'n Provençaals Bak een spiegelei. Bak 100 g kippenlevertjes met wat uiringen en Provençaalse kruiden en verdeel over de eieren. - Spiegelei op z'n Siciliaans Haal sardientjes van de graat en meng met wat kappertjes, mosseltjes uit het zuur en plakjes tomaat en verdeel over spiegeleieren. - Blauw ei Bak spiegeleieren. Verkruimel er blauwe kaas over en serveer met een schijfje citroen. - Belgisch ei Bak wat zuurkool even met een teentje knoflook en wat paprikapoeder en verdeel over spiegeleieren, serveren met mosterd. - Hollands ei Bak spiegeleieren en bestrooi met peper en zout. Serveer met ham, een tomaatje en een augurk in een waaiertje gesneden. - Spiegelei op z'n Grieks Bak plakjes courgette in olijfolie met partjes tomaat en basilicum en verdeel over de eieren. - Spiegelei op z'n Zweeds Schep 100 g garnalen met olie en azijn om. Verdeel over het ei en garneer met tuinkers. - Spiegelei op z'n Napolitaans Verdeel over de spiegeleieren olijven in plakjes, tomaat en rolletjes ansjovis. - Spiegelei op z'n Duits Bak plakken ham, haal eruit en bak in hetzelfde vet de spiegeleieren, serveer de ham op het ei. - Spiegelei op z'n Amerikaans Bak tartaartjes met zout, peper en uiringen. Serveer met het spiegelei en zigeunersaus. - Spiegelei op z'n Zeeuws Bak gekookte mosselen of mosselen uit het zuur met fijn gesneden ui en peterselie. Verdeel over het spiegelei. - Rauwkost-ei Maak een salade van paprika, komkommer, radijs, ui, olie en azijn en verdeel over spiegeleieren. - Spiegelei op z'n Turks Meng feta, citroensap en peterselie en verdeel over spiegeleieren. - Spiegelei anders Blancheer enkele minuten wat taugé. Bak blokjes tahoe met sambal. Beetje ketjap erdoor en door de taugé scheppen. Verdelen over de eieren en serveren met satésaus. - Spiegelei op z'n Engels Met warme witte bonen in tomatensaus en wat peper. - Telor ketjap: Bumbu: knoflook, Spaanse peper, zout, sjalot en trassi, fijn wrijven en fruiten met sereh, na enige tijd wat water of kipbouillon erbij en ei. Afmaken met ketjap.

Bronvermelding