Menu
'Allerlei lekkere omeletjes' 2, Ei, ei, niet alleen met Pasen, van Ria (internationaal)
Ingrediënten
- eieren en .......
Bereiden
Omelet: ei, knoflook en wat saus.
Saus: plet knoflook met djahé en rode Spaanse peper, kook dit op met tomatenpuree, zout, suiker, citroensap en ketjap en bindt met maïzena.
-
Dadar kepiting (Indische krabomelet):
Maak een omelet van eieren, rawit, daun uien, sjalot, knoflook, selderij, krab, zout, zwarte peper en Thaise vissaus.
-
Spiegelei op z'n Lotharings (Repertorium voor de Keuken)
Leg op de bodem van de koekenpan licht geroosterde plakjes mager spek en plakjes Gruyère. Breek het ei erop, doe er slagroom over en bak.
-
En uit de Libelle:
Spiegelei op z'n Provençaals
Bak een spiegelei. Bak 100 g kippenlevertjes met wat uiringen en Provençaalse kruiden en verdeel over de eieren.
-
Spiegelei op z'n Siciliaans
Haal sardientjes van de graat en meng met wat kappertjes, mosseltjes uit het zuur en plakjes tomaat en verdeel over spiegeleieren.
-
Blauw ei
Bak spiegeleieren. Verkruimel er blauwe kaas over en serveer met een schijfje citroen.
-
Belgisch ei
Bak wat zuurkool even met een teentje knoflook en wat paprikapoeder en verdeel over spiegeleieren, serveren met mosterd.
-
Hollands ei
Bak spiegeleieren en bestrooi met peper en zout. Serveer met ham, een tomaatje en een augurk in een waaiertje gesneden.
-
Spiegelei op z'n Grieks
Bak plakjes courgette in olijfolie met partjes tomaat en basilicum en verdeel over de eieren.
-
Spiegelei op z'n Zweeds
Schep 100 g garnalen met olie en azijn om. Verdeel over het ei en garneer met tuinkers.
-
Spiegelei op z'n Napolitaans
Verdeel over de spiegeleieren olijven in plakjes, tomaat en rolletjes ansjovis.
-
Spiegelei op z'n Duits
Bak plakken ham, haal eruit en bak in hetzelfde vet de spiegeleieren, serveer de ham op het ei.
-
Spiegelei op z'n Amerikaans
Bak tartaartjes met zout, peper en uiringen. Serveer met het spiegelei en zigeunersaus.
-
Spiegelei op z'n Zeeuws
Bak gekookte mosselen of mosselen uit het zuur met fijn gesneden ui en peterselie. Verdeel over het spiegelei.
-
Rauwkost-ei
Maak een salade van paprika, komkommer, radijs, ui, olie en azijn en verdeel over spiegeleieren.
-
Spiegelei op z'n Turks
Meng feta, citroensap en peterselie en verdeel over spiegeleieren.
-
Spiegelei anders
Blancheer enkele minuten wat taugé. Bak blokjes tahoe met sambal. Beetje ketjap erdoor en door de taugé scheppen. Verdelen over de eieren en serveren met satésaus.
-
Spiegelei op z'n Engels
Met warme witte bonen in tomatensaus en wat peper.
-
Telor ketjap:
Bumbu: knoflook, Spaanse peper, zout, sjalot en trassi, fijn wrijven en fruiten met sereh, na enige tijd wat water of kipbouillon erbij en ei. Afmaken met ketjap.