Menu
Kaneelmuffins met crunchy topping
Ingrediënten
- 1 pak Honig mix voor muffins
- 125 gram zachte boter
- 2 el kaneelpoeder
- 3 eieren
- 60 gram koude boter
- 75 gram kristalsuiker
- 60 gram donkere basterdsuiker
- 125 gram tarwebloem
- zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet 10 tot 12 muffinvormpjes op een bakplaat. Klop in een kom de zachte boter met een mixer lichtgeel en romig. Voeg de muffinmix, 1 eetlepel kaneelpoeder en de eieren toe en klop alles met de mixer op lage snelheid goed door. Mix nog ongeveer 1 minuut bij hoge snelheid tot een stevig beslag. Verdeel dit met 2 lepels over de muffinvormpjes. Snijd de koude boter in blokjes. Wrijf in een kom de blokjes boter kristalsuiker, basterdsuiker, de rest van het kaneelpoeder, een mespunt zout en de bloem met de toppen van de vingers tot een kruimig mengsel. Verdeel het mengsel ook over de vormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de muffins in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als ze terugveren als je er licht met je vinger op drukt.