Citrussalade met rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-08-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr rijst
  • zout
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 200 gr kipfilet
  • 30 gr boter
  • 3 sinaasappelen
  • 1 grapefruit
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 2 bekertjes sour cream
  • 1 theelepel suiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • kerrie

Bereiden

Kook de rijst in 4 dl water in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de rijst in een open pan afkoelen en roer enkele malen met een vork erdoor zodat de rijst rul wordt. Laat de mandarijntjes uitlekken. Braad de gezouten kipfilet in de boter in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de kipfilet afkoelen en snijd het vlees in niet te kleine stukken. Maak de sinaasappelen en grapefruit schoon. Verwijder de witte vliezen en snijd de partjes in tweeën. Houd enkele partjes achter voor de garnering. Rooster de amandelen in de koekenpan lichtbruin. Vermeng de sour cream met suiker, citroensap, mosterd, peper en kerrie. Vermeng de saus met rijst, kip en vruchten. Schik de salade op een schotel en garneer met achtergehouden sinaasappel, grapefruit en mandarijn. Strooi de amandelen erover.

Bronvermelding