Chocolade kruidkoek

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-08-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 200 gr boter
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels citroensap
  • 0,5 pakje vanillesuiker
  • 100 gr pure chocolade
  • 15 gr koekkruiden

Bereiden

Klop de eieren met de basterdsuiker tot een schuimige massa. Giet er geleidelijk de gesmolten, maar niet te hete boter bij. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel met zout en lauwe melk toe. Voeg de citroensap, vanillesuiker, geraspte chocolade en koekkruiden toe. Doe het mengsel in een beboterd en met bloem bestover cakeblik. Bak de kruidkoek middenin een op 175 graden voorverwarmde oven in ruim een uur gaar.

Materialen

kom, cakeblik

Bronvermelding