Mosselen op zijn Spaans

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zak mosselen (a 2 kilo), schoongemaakt
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 rode, Spaanse peper in reepjes
  • 100 gram chorizo, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 zakje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • paprikapoeder of cayennepeper naar smaak

Bereiden

Mosselen schoonmaken en in koud water laten staan tot gebruik. Fruit de ui in de olijfolie in mossel- of braadpan. Voeg de chorizo, rode peper en knoflook toe en laat even doorbakken. Vervolgens de tomaten, wijn en peterselie toevoegen en even in laten koken. Naar smaak peper en zout (en eventueel paprikapoeder of cayennepeper) toevoegen. Dan de mosselen toevoegen (kapotte exemplaren verwijderen) en in ca. 8-10 minuten met deksel laten koken. Lekker met stokbrood en cocktailsausje.

Materialen

Mossel of braadpan.

Bronvermelding