Aarbeientaart (italiaans)

Gebak, Hapje, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 45 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr bloem, plus extra voor het bestuivl van een
  • 450 gr aardbeien
  • 275 gr goede aardbeienjam
  • 150 gr zachte boter
  • 115 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eierdooiers
  • 1 ei
  • geraspte schil van een citroen
  • poedersuiker voor het bestuiven

Bereiden

Voor het deeg: doe de bloem en het zout in een kom met de boter, de suiker, het ei, de eidooiers en de citroenrasp. Wrijf alles met uw vingertoppen door elkaar tot het mengsel een soepel deeg vormt. Wikkel het in vetvrij papier en leg het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol twee derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een ingevette vlaaivorm van ca. 24 cm met losse bodem ermee. Ga met de deegroller over de randen van de vorm om overtollig deeg te verwijderen. Verdeel de aardbeienjam over de bodem. Rol het resterende deeg uit, snijd het in repen en maak daarmee een raster over de jam. Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin. Laat hem afkoelen in de vorm. Garneer de taart met de hele aardbeien en strooi er wat poedersuiker over.

Materialen

vlaaivorm van ca 24 cm met losse bodem

Bronvermelding