'Avocadomousse met ansjovis', verz. door Sally

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-04-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 avocado's en ........

Bereiden

2 avocado's sap van een ½ citroen 2 eetl kappertjes 2 eetl zure room 1 blikje ansjovisfilets wat melk zout en vers gemalen peper een stukje rode paprika 1 eetl gehakte peterselie wat paprikapoeder Garnering: wat blaadjes sla, reepjes tomaat, reepjes augurk enz. - Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pitten. Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de schil. Houd de avocadoschillen apart. Besprenkel het vruchtvlees met het citroensap om te voorkomen dat het bruin wordt. - Pureer het vruchtvlees met 4 ansjovisfilets en de kappertjes. Klop er de zure room door. Maak op smaak met wat zout en vers gemalen peper. Doe de mousse in de spuitzak. - Leg de spuitzak ± 1 uur in de koelkast om de mousse op te laten stijven. Leg intussen 4 ansjovisfilet in wat melk om wat te ontzouten. Haal ze daarna uit de melk, dep ze droog. Rol ze op om een piepklein stukje rode paprika. Vul de avocoadeschillen met de mousse. Bestrooi de mousse licht met wat paprikapoeder, garneer met peterselie en de ansjovisrolletjes. - Rangschik op bordjes blaadjes sla, tomaat, augurk (naar keuze) en zet hierop de gevulde avocadohelften.

Bronvermelding