Menu
Molshoop Taart (
Ingrediënten
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 75 gr suiker of zoetstof
- 180 gr Meel
- 2 eetlepels cacao poeder
- 1 zakje Bakpoeder
- 500 gram Kwark (mager)
- 200 gr Yoghurt (evt. Bio is milder van smaak)
- 2 stuks Banaan
- 1 pakje Gelantine
- 4 repen chocolade (raspen)
Bereiden
De eieren zorgvuldig gescheiden.
Het ei geel met 2 eetlepels water schuimig roeren met een mixer.
Geleidelijk aan, (45 gr) suiker en vanillesuiker toevoegen.
Klop het het mengsel tot het een romige massa is.
De eiwitten stijf kloppen en het eigeel-suiker massa toevoegen en voorzichtig omspatelen.
Bloem, cacao en bakpoeder mengen en door het eiwitten/eigeel mengsel spatelen.
Springvorm invetten (eventueel met bakpapier).
Oven tot 180 graden verwarmen.
De massa in de vorm doen en afstijken.
Bak in 30 -45 minuten op 150 graden (hetelucht).
Uit de oven nemen en laat afkoelen.
Bodem met de hulp van een lepel 0,5 cm diep uithollen. Daarbij een rand laten staan. Koek/cake kruimels bewaren en in een kom doen (is decoratie/toplaag).
Quark en yoghurt met 30 gr suiker of zoetstof mengen. Chocolade rasp toevoegen en onder roeren.
Gelatine volgens de instructies bereiden en door het kwark/yogurtmengsel roeren.
Ca. 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
In de tussentijd de bananen in plakjes snijden en op de uitgeholde cake bodem leggen.
Het gekoeld quark massa over de bananen/cake bodem verdelen en afwerken met de koek/cake krumels over dat mengsel als toplaag.
Eet nog smaak!
( 2,5 punten per stuk Weight Watchers)
Materialen
Mixer spatel springvorm 26 cm oven