Geroosterde aardappelen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen naar behoefte
  • olijfolie naar behoeft
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden
  • zout en peper

Bereiden

was de (bij voorkeur) jonge aardappelen goed. Snijd ze door de helft en vervolgens in parten (zoals de parten van een sinaasappel). Leg ze in een ruime ovenschaal (niet meer dan twee lagen dik, bij grotere hoeveelheden meer schalen gebruiken). Begiet ze met olijfolie, pers een teen (of meer) knoflook en bestrooi naar wens met provencaalse kruiden en/of zout & peper. Hussel de olie en de kruiden goed door de aardappelstukjes. zet de schaal in een oven op 180 graden. Lekker laten bakken, evt. een keertje omleggen. Heerlijk bij BBQ (weer eens wat anders dan stokbrood) en ook lekker gemakkelijk bij een dinertje met bijvoorbeeld lamskoteletjes.

Materialen

Ovenschaal Oven

Bronvermelding