'Chili con Carne', een Super recept

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2017 | 65 keer bewaard

Ingrediënten

  • Hele tomaten uit blik
  • zijn lekkerder dan tomatenblokjes uit blik

Bereiden

2 middelgrote uien 1 teen knoflook olijfolie 2 thl chilipoeder 1 rode peper zonder pitjes in stukjes 1 thl djinten (zee)zout vers gemalen zwarte peper 500 gr rundergehakt 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje) 2 blikken hele tomaten (in stukjes snijden) stokje kaneel 2 blikken rode kidneybonen uitgelekt Hak de uien en de knoflook in een mixer fijn en fruit deze in een beetje olie tot ze zacht zijn. Voeg rode peper,chilipoeder, zout, peper en djinten toe.Voeg het gehakt toe en bak alles rul en bruin. Hak de gedroogde tomaatjes in de machine tot deze een soort pasta vormt en voeg bij het gehakt. Voeg de tomaten,het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe. doe de deksel op de pan en laat een 1/2 uur sudderen, voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles doorwarmen. Dit gerecht komt beter tot recht als het een dag van te voren is klaargemaakt. Eet het met stokbrood en een groene salade en een grote klodder Bulgaarse yoghurt of guacamole.

Bronvermelding