Boterboontjes a la Provence

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 13-08-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Zwarte olijven
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
  • 1 klontje Roomboter
  • 1 stuk Vleestomaat
  • 1/2 Rode paprika
  • 500 gram Boterboontjes
  • Grof geraspte Comté/Parmezaanse kaas

Bereiden

Haal de boontjes aan en kook ze in ruim kokend water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Smelt een klontje roomboter in een pan. Snijd de olijven en de paprika in stukjes en bak deze samen met de kruiden in een minuut of 3 op een matig vuur. Hussel het af en toe om. Snijd de tomaat in blokjes en verwijder het hart en de zaadlijsten. Rasp de kaas grof in een bakje. Dankzij een francaise was ik achter de heerlijke smaak van Comté kaas gekomen. Een stuk Parmezaan is echter een goede vervanger. Giet de boontjes af. Meng de warme paprika en olijven met de tomatenblokjes en de boontjes. Garneer de geraspte kaas erover en je bent klaar. Zowel warm als koud een heerlijk gerecht: je waant je even helemaal in de Provence.

Bronvermelding