Oranjegroene crèmesoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel raap(zaad)olie
  • 600 gram wortelen
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram zure room
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

1. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Bak de ui in de raapolie glazig, voeg de wortelen toe en smoor ze tot ze zacht zijn. 2. Blus de wortelen met de wijn af en voeg dan de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat alles nog eens 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep zorgvuldig en laat ze nog een klein beetje inkoken. Eventueel door een fijne zeef passeren. 3. Schep de helft van de zure room onder de soep en breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de soep in 4 porties, schep de rest van de zure room op en garneer vervolgens met tuinkers.

Bronvermelding