Menu
Goulash van mama
Ingrediënten
- 1 kilo rundvlees of lamsvlees
- 3 uien, in ringen
- 2 blaadjes laurier
- 1 snufje gemalen kruidnagel
- 1 augurk, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 kleine blikjes tomtatenpuree
- 1 el suiker
- 100 gram boter
- 1 snuf peper & zout
Bereiden
Boter smelten en bruin laten worden. Vlees kruiden met peper en zout en aan twee kanten bruin bakken. Uien toevoegen en even meebakken. Vervolgens voeg je de paprika, augurk, laurier, kruidnagel, tomatenpuree, suiker en 1 kopje water toe.
Zet de pan op een kleine pit op een zo laag mogelijk vuur en laat het 4 uur stoven. Blijf wel geregeld roeren, anders gaat het aanbakken.
Eventueel binden met maizena en water. Is de goulash te nat dan niet binden met maizena en water, maar een beetje gezeefde bloem erdoorheen mengen. Goed door roeren.
Lekker met spaghetti, rijst of aardappels en een frisse salade.