Menu
Aardbeien met creme fraiche
Ingrediënten
- 500 gr aardbeien
- 50 ml vruchtenwijn (frambozen-bessen)
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el appelstroop
- 1 el creme fraiche
- 5 gr vanillesuiker
- 4 galettewafels
- poedersuiker
- vier-seizoenenpeper
Bereiden
Aardbeien wassen. 2 Aardbeien achterhouden, van de rest de kroontjes verwijderen en in vieren snijden. 1/3 deel van de aardbeien met vruchtenwijn, balsamicoazijn en appelstroop aan de kook brengen en ca. 2 a 3 minuten zachtjes laten koken. Met de staafmixer pureren of door een zeef wrijven. Overgieten in een platte schaal of grote kom en iets laten afkoelen.
Creme fraiche met vanillesuiker goed losroeren. Rest van de aardbeien door de creme fraiche scheppen zodat dun laagje om aardbeien ontstaat. Wafels bestrooien met poedersuiker.
Achtergehouden aardbeien halveren. Aardbeien met creme fraiche verdelen in midden van vier borden. Peper boven aardbeien malen. Saus om aardbeien scheppen en wafel er bovenop leggen. Garneren met halve aardbeien.
Materialen
staafmixer pureerzeef platte schaal