Slordige aardappelen uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 2 minuten,

Laatst aangepast: 21-08-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kleine nieuwe aardappelen of forse krieltjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 theelepel grof zout
  • 1 snuf zwarte peper uit de molen

Bereiden

De aardappelen wassen en in flink gezouten water gaar koken. De oven voorverwarmen op255 graden. Leg een vel bakpapier op het bakblik en druppel daar een paar eetlepels olijfolie over. Leg daar de gare, warme aardappelen op. Plet nu voorzichtig maar stevig de aardappelen met behulp van een stamper tot ze openbarsten en behoorlijk plat zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Ze zien er nu wat slordig uit, maar dat moet. Breng nu met een kwastje flink wat olijfolie aan op de rommeleige oppervalkte van de aardappelen. Strooi er grof zout over en wat fijngehakte rozemarijn. Schuif het geheel in de oven en laat 20 tot 25 minuten bakken, tot alles er lekker bruin uitziet. Maal er wat peper over en dien op. Ook lekker is de laatste 5 minuten de aardappels met kaas te bestrooien of misschien een beetje knoflook erover.

Materialen

1 vel bakpapier

Bronvermelding