'Cajun Jambalaya', verz. door Gert Jan, lekker zomers recept

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2021 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 g rijst en .......

Bereiden

Dit lekkere zomerse recept heb ik afgekeken van het geweldige BBC kookprogramma Can't Cook, Won't Cook. Het is na een paar keer proberen in een half uurtje te bereiden. - 175 g rijst 225 ml witte wijn snufje saffraan 1 grote kipfilet 2 eetl olijfolie 2 teentjes knoflook 1 rode peper 50 g gebrande pinda's (ongezouten) klein bosje verse koriander 2 eetl cajunkruiden 1 rode of gele paprika 1 grote tomaat 85 g ontdooide diepvrieserwten 150 g grote garnalen snufje zout vers gemalen zwarte peper - Doe de rijst in voldoende water in een pan, voeg de wijn, saffraan, bouillon en het zout er aan toe en breng aan de kook. Laat de rijst goed afgedekt 15 minuten op laag vuur doorpruttelen. Snijd de uitjes klein, verhit de olie in een hapjespan of wadjang, doe de ui en geperste knoflook in de pan, en laat 2 minuten fruiten. - Snijd de paprika klein, verwijder de pitjes uit het pepertje om de smaak iets minder scherp te maken, hak het pepertje klein, en voeg de paprika en peper toe. Snijd de kip in stukjes en voeg deze toe toe en laat 3 tot 4 minuten koken, totdat de paprika zacht is. - Leg de pinda's op een theedoek, vouw hem dubbel, en wrijf de pinda's zodat de velletjes loskomen van de pinda's. Doe de pinda's met de koriander (op één takje na) en cajunkruiden in een foodprocessor en hak zeer fijn. - Voeg de erwten, garnalen en het fijngehakte pindamengsel toe aan de kip, en verhit 3 tot 4 minuten. Snijd de tomaat in grote stukken. - De rijst moet nu droog en zacht zijn. Roer de stukken tomaat en het garnalen-kip mengsel door de rijst, verhit het ongeveer 1 minuut, en voeg cajunkruiden toe naar smaak. - Maak op een voorverwarmd bord een bergje van het gerecht en garneer het met een blaadje koriander.

Bronvermelding