Tori-maki (omeletrolletjes met kip)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 85 ml dashifond
  • 4 theelepels lichte sojasaus
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 16 velletjes nori
  • Voor de vulling:
  • 300 gram gekookte kip op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel mirin

Bereiden

1. Voor de vulling de kip in de blender 3 sec. fijn hakken. De sojasaus, mirin en de gember toevoegen en ongeveer 2 sec. vermengen. Het mengsel in een schaal overdoen. 2. De eieren, samen met dashifond, sojasaus en zout in een andere schaal met vork loskloppen. 3. 2tl. olie in een koekepan met een doorsnede van 15 cm. verhitten. Als de bodem met een laagje olie is bedeket, een kleine sauslepel ei in de pan gieten en over de bodem verdelen. Bak de omelet in 30-40 sec. op middelhoog vuur. 4. De omelet met de gestolde kant naar beneden op het bamboematje leggen. Een nori-velletje en 2 el. vulling erop leggen. De omelet oprollen en de randen opvouwen. In het matje oprollen en het overtollige vocht voorzichtig uit de omelet drukken 5. De andere omeletjes op dezelfde manier maken. Op een plank leggen en in drieën snijden. De rolletjes warm of lauwwarm serveren.

Materialen

Bronvermelding