Spaghetti met romige spek erwtensaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 12-09-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 1 el olijfolie + extra voor de pasta
  • 6 plakken mager spek, pancetta of bacon
  • 140 gram diepvrieserwten
  • 2 tenen knoflook
  • 80 gram Monchou
  • 300 ml Kookroom
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el gehakte peterselie

Bereiden

Kook de pasta in kokend water met zout gaar. Giet af en schep er een beetje olijfolie door. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het spek toe en bak het knapperig en goudbruin. Voeg erwten, knoflook, roomkaas en room toe en laat op een laag vuur zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en zwarte peper en roer de helft van de Parmezaan en de helft van de peterselie erdoor. Serveer met de rest van de parmezaan en peterselie.

Bronvermelding