Menu
15 Belegde Stokbroodjes
Ingrediënten
- stokbrood
Bereiden
Stokbrood met boerenkaas
Bestrijk een stokbrood met 3 el citroenmayonaise. Beleg met sla, 200 ge belegen kaas, 3 tomaten, 3 el tomatenchutney en peterselie.
Stokbrood met gegrilde zalm
Beleg een stokbrood met veldsla en 350 g gegrilde zalm en een mengsel van 1 el zure room, 3 el mayonanaise en 1 tl grof gehakte chilipeper en parten limoen.
Stokbrood met prosciutto.
Beleg een stokbrood met 8 dunne plakken prosciutto, 2 bollen mozarella, zongedroogde tomaten, basilicum, peper en zout.
Stokbrood met fish & chips
Beleg een stokbrood met 200 g frieten en 150 g kibbeling. Garneer met knoflooksaus en peterselie.
Stokbrood met rucola
Bestrijk een stokbrood met knoflookolie en leg 10 min. onder de grill. Beleg met rucola, 6 halve gedroogde tomaten, 3 el olie, 1/2 el balsamico-azijn, parmezaanse kaas en 2 el pijnboompitten.
Stokbrood met avocado
Bestrijk een stokbrod met mayonaise. Beleg met 1 avocado, 150 g Noorse garnalen, 4 kerstomaten, 1 rode ui en een dressing van 3 el olijfolie, 1 el limoensap, chilipeper, zout en korianderblaadjes.
Stokbrood met sardines
Bestrijk een stokbrood met knoflookolie en leg het 10 min. onder de grill. beleg met rucola, 6-8 sardines(in olie), 1 rode ui, 1 citroen en tijm.
Stokbrood met gorgonzola
Beleg een stokbrood met 4 plakken uitgebakken bacon, 2 tomaten, 150 g blauwe kaas, grove mosterd en bieslook.
Stokbrood met kaas
Beleg een stokbrood met 6 plakken pittige boerenkaas, 1/4 komkommer met schil, 25 g rucola en zongedroogde tomaten met olie.
Stokbrood met kipsaté
Beleg een stokbrood met sla, 6 stokjes warme kipsaté en pindasaus, 2 el seroendeng, komkommer, taugé en kroepoek.
Stokbrood met kip en pesto
Besmeer een stokbrood met 2 el pesto. Beleg met sla, 2 tomaten, 2 lente-uien en 200 g gegrilde kip.
Stokbrood met gerookte zalm
Bestrijk een stokbrood met 200 g zachte roomkaas en 1/2 el mierikswortel. Beleg met 200 g gerookte zalm, 1 rode ui, 1 el kappertjes en citroen.
Stokbrood met mozarella
Bestrijk een stokbrood met een mengsel van 2 el mayonaise en 1 el pesto. Beleg met 2-3 tomaten, 2 bollen pesto, peper, zout en basilicum
Stokbrood met shoarma
Vul 1 voorgebakken stokbrood met 350 g gehakt met 1 tl shoarmakruiden. Beleg met 75 g spek en 75 g kaas. Bak in 15 min. op 200°C. Bestrooi met tijm en serveer met knoflooksaus.
Stokbrood met rosbief en waterkers
Beleg een stokbrood met 200 g rosbief, 1/2 zakje waterkers en een dressing van 3 el crème fraîche, 1 el grove mosterd en 2 takjes dragon.