Aardappelschotel met casselrib

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 25-08-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,2 kilo aardappelen, geschild en gewassen en in stukjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 el boter
  • 500 gr casselrib in plakken van 1 cm dikte, in blokjes
  • zouit en peper
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 gr geraspte kaas, belegen
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1/2 bosje bieslook, in ringetjes gesneden

Bereiden

- Kook de aardappels in 20 minuten gaar, en laat ze afkoelen. - Snijd de aardappels in plakjes. Bak ze in een grote koekepan met boter goudbruin en bak de helft van de uien mee. - Bak het vlees met de rest van de uien in boter rondom bruin. Voeg 125 ml water en de creme fraiche toe. Breng het aan de kook en laat de helft van de kaas erin smelten. Breng op smaak met zout en peper, marjolein. - Leg de helft van de gebakken aardappels in de ovenschaal, Verdeel de helft van de casselribkaassaus eroverheen. Leg de rest van de gebakken aardappels en de saus eveneens in de schaal. - Strooi de rest van de kaas eroverheen. Bak de schotel ca 25 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden( elektrisch) 175 (hetelucht) of gasstand 3. Strooi bij het serveren de bieslook eroverheen

Materialen

koekepan ovenschaal, ingevet

Bronvermelding