Verse pasta met gamba's en rucola

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 30-12-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g pecorino of parmezaanse kaas
  • 500 g verse tagliatelle
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 500 g gepelde gamba's
  • 4 tenen knoflook
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

Was de rucola en snijd deze grof, maar houd een paar blaadjes heel voor de garnering. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen. Rasp de kaas op een grove rasp en pers twee teentjes knoflook uit. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen. Plet de andere 2 knoflookteentjes in de schil en verhit ze met 2 el olie in een koekenpan. Bak hierin de gamba's omscheppend in ong. 4 min. gaar en bestrooi ze met peper en zout. Giet de pasta af, schep de rest van de olijfolie, de geperste knoflook, de gesneden rucola en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de gamba's erover en bestrooi met de pijnboompitten. Garneer met de achtergehouden blaadjes rucola.

Materialen

Mes, koekenpan, rasp, knoflookpers, pan

Bronvermelding