'Boerenkool met Pindakaas en Gehakt',Klinkt Gek Echt het proberen waard

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zacht en romig.

Bereiden

800 gr verse boerenkool (of 1 pak diepvries) 600 gr rundergehakt 4 teen knoflook geperst 4 eetl muntblaadjes gehakt 4 eetl pindakaas (evt. naar smaak meer) klein handje pinda's fijn gemaakt 6 eetl ketjap manis 2 bos-uitjes 1 kg aardappels kruidenpaneermeel evt. pittig gemalen kaas Verwarm de oven op 200 C. Kook de aardappelen en maak er op eigen manier puree van. Kook de boerenkool in ruim water in ca 15 min gaar. Fruit intussen de knoflook glazig en voeg gehakt toe en bak rul met wat peper en zout.Vet een ovenschaal in en schep het gehakt op de bodem strooi de muntblaadjes er over.Giet de boerenkool af (niet te droog) en voeg ketjap, pindakaas,fijn gehakte bos-ui en geplette pinda's toe, roer goed door elkaar en schep over het gehakt,doe hierover een dekkende laag aardappelpuree,verdeel er geraspte kaas over en als laatste een laagje kruidenpaneermeel.zet het in de voorverwarmde oven en bak in ca 20 min,mooi bruin.

Bronvermelding