'Andijvie Ovenschotel' met Aardappelschijfjes,Knoflook en Gehakt. 2

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 40 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2009 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • Om je vingers bij af te likken.

Bereiden

500 gr andijvie gesneden 500 gr rundergehakt gekruid klontje boter 1 -2 zak voorgekookte aardappelschijfjes 2 bakjes magere spekjes 1 groot bakje creme fraiche 3 teen knoflook geperst 4 eieren 250 gr parmezaanse of belegen kaas geraspt. Bak de spekjes uit in een koekenpan,voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan, bak het gehakt rul in achtergebleven vet, voeg evt. een klontje boter toe,roer de andijvie er door,zodat het wat slinkt,blus af met een klein beetje water.Doe de deksel op de pan en laat even stoven. Roer de eieren los met de creme fraiche en roer de kaas er door,voeg evt. wat peper en nootmuskaat toe.doe het vuur onder het andijviemengsel uit en roer het creme fraiche mengsel er door.Schep dit in een ingevette ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes,strooi de spekjes en een handje kaas erover.Bak dit 40 min in een voorverwarmde oven van 225 C. Hier mag best een glaasje lekkere wijn bij.

Bronvermelding