Menu
'Franse Chocolade Cheesecake' met een Bodem van Chocoladekoekjes,Echt eenToppertje
Ingrediënten
- Of bij de koffie.
Bereiden
275 gr pure chocolade,in stukjes
600 gr roomkaas, op kamertemperatuur
200 gr suiker
2 thl vanille-essence
4 eieren, op kamertemperatuur
175 ml zure room
1 eetl cacaopoeder
VOOR DE BODEM;
200 gr chocolade biscuitjes verkruimeld
75 gr gesmolten boter
1-2 thl kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op180 C.
Vet een springvorm van 23 cm in.
Meng voor de bodem de fijngemaakte koekjes met de boter en kaneelpoeder,druk het mengsel gelijkmatig op de bodem,van de springvorm.Smelt de chocolade en zet apart.
Klop de roomkaas glad en klop de suiker,vanille-essence erdoor.Voeg de eieren 1 voor 1 toe.Roer een papje van de zure room en de cacao en roer dit door het room-kaas mengsel,voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed door.Giet de vulling op de bodem van koekjes.Bak de taart ca 1 uur.Laat hem afkoelen in de vorm,verwijder de rand en schuif hem op een mooi bord en dien koud op.Evt versierd met toefjes slagroom