'Afternoon tea time', met Vivie

Anders, Buffet, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 17-03-2020 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • soorten brood en .......

Bereiden

Volkoren-eiersandwiches, (8) 8 sneetjes fijn donker volkoren 5 eieren 4 gedroogde tomaatjes op olie 2 eetl Parmezaanse kaas 2 eetl fijn gehakte basilicum 2-3 eetl olijfolie met truffelaroma zout, vers gemalen peper - Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Prak de eieren in een diep bord fijn. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en schep ze met de Parmezaanse kaas en de basilicum door de eieren. Roer er zoveel truffelolie door dat een smeuïge salade ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de eiersalade liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. - Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met de eiersalade. Leg de andere sneetjes erop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door. - Mini stokbroodsandwiches met gerookte forel (10) 1 campagne stokbrood of 1 donkerbruin stokbrood 1/2 kopje radicchio 30 g rucola 200 g gerookte forel 2 bakjes tzatziki 1/2 bosje dille - Maak de blaadjes van het kropje radicchio los en scheur ze in stukken. Snijd ook de rucola in stukken. Snijd de forel in stukken van ca. 5-6 cm. Snijd het stokbrood in 10 stukken van ca. 4 cm en snijd de stukken open. Bestrijk de snijvlakken royaal met tzatziki. Verdeel de radicchio en rucola over de onderste helften en leg de stukken forel en een toefje dille erop. Leg de bovenkant van de stokbroodjes erop en steek de sandwiches met een cocktailprikker vast. - Mini croissantjes met gegrilde kip en pijnboompitten (8) 8 mini croissantjes 25 g pijnboompitten 250 g gegrilde kipfilet 3 eetl knoflookmayonaise 2 eetl verse munt in dunne reepjes zout, vers gemalen peper - Bak de croissantjes in de oven knapperig bruin volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze op een bordje afkoelen. Snijd de kipfilet in reepjes. Schep in een kom de kipfilet, mayonaise en munt door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep op het laatste moment ook de pijnboompitten erdoor. Snijd de broodjes open. - Schep de kipsalade op de onderste helften en leg de bovenste helften erop. - Suikerbroodsandwiches met pistachenootjes (6) 1 suikerbrood roomboter 50 g gepelde pistachenootjes 100 g Hüttenkase 1-2 eetl vloeibare honing - Verhit een grillpan tot deze gloeiend heet is of verwarm het grillelement in de oven voor. Snijd het suikerbrood in 12 dunne sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten dun met boter. Rooster de sneetjes in de grillpan of onder het grillelement aan de beide kanten bruin. - Hak de pistachenootjes grof en schep ze met 1 eetlepel honing door de Hüttenkäse. Bestrijk 6 sneetjes royaal met dit mengsel en druppel er nog wat honing over. Leg de andere sneetjes erop. Stek de sandwiches vast met cocktailprikkers. - Rozijnenbroodsandwiches met appel en aardbeien (8) 8 sneetjes rozijnenbrood 1 appel sap en rasp van 1 limoen 200 g verse roomkaas suiker - Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in flinterdunne schijfjes. Besprenkel ze met limoensap. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Roer de rest van het limoensap ende geraspte limoenschil door de verse roomkaas en roer er suiker naar smaak door. Bestrijk de sneetjes rozijnenbrood met de verse roomkaas. - Verdeel de appel en aardbeien over vier sneetjes en leg de andere sneetjes erop. Snijd de sandwiches diagonaal door en steek ze eventueel vast met cocktailprikkers.

Bronvermelding