Bloemkoolsoep met tonijn

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 lepel olijfolie
  • 30 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon en bloemkoolnat
  • 1 scheutje koffieroom
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 theel. kerrie
  • 12 roosjes bloemkool
  • 1/2 blikje tonijn
  • 1 takje dille

Bereiden

olie in de pan verhitten en de ui fruiten met kerrie hiervan een roux maken met de bloem en even garen nu de helft van de koude bouillon erbij en gladroeren Als de soep kookt de rest van de bouillon erdoorroeren en ook de koffieroom. De soep minstens 15 minuten zachtjes laten doorkoken Kort voor het eten stukjes tonijn en de kleine bloemkoolroosjes even meekoken. De soep in koppen serveren en garneren met een takje dille.

Materialen

1 soeppan met dikke bodem 1 garde

Bronvermelding