'Egyptische snijbonen', van Ingrid

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 20-02-2020 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g snijbonen en .......

Bereiden

750 g snijbonen 4 teentjes knoflook 3 eetl olijfolie 1 blik gepelde tomaten 2 eetl fijn gehakte basilicum 1 eetl fijn gehakte dille zout en vers gemalen peper - Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schenk de olie in een pan met dikke bodem. Schep de snijbonen en knoflook erdoor. Zet het deksel op de pan en verwarm de snijbonen ongeveer 30 minuten op zacht vuur tot ze gaar zijn. - Voeg de tomaten en het vocht toe en laat het gerecht zonder deksel op de pan nog ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de basilicum en dille erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met rijst en kip

Bronvermelding