Menu
Gemarineerde biefreepjes met komkommersalade & rijst
Ingrediënten
- 4 st biefstukjes
- 2 el sojasaus
- 2 tl citroensap
- 1 el sesamzaadjes
- 2 st komkommer
- 3 el witte wijnazijn (mild) of citroensap
- 4 tl honing
- 2 - 4 tl sambal
- 1 st lenteuitje
- 2 el kokos (optioneel)
Bereiden
Snijd biefstuk in reepjes.
Meng sojasaus en citroensap en marineer reepjes 15 tot 30 minuten.
Rooster het sesamzaad.
Rooster de kokos (als je die toe wilt voegen aan de rijst.
Snijd komkommer in 4-en, haal het zaad eruit en snijd in reepjes.
Maak dressing van de witte wijnazijn, de honing en de sambal.
Voeg komkommer toe.
Snijd lentjeuitje in smalle reepjes en voeg ook toe.
Dep het vlees droog.
Bak in een beetje olie om en om (ongeveer 2 minuten)
Bestrooi met sesamzaadjes.
Roer kokos door de gekookte rijst.