Aardbeientaart met citroenkwark en munt

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-09-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 100 gram pure chocoladelade in stukjes
  • 1 citroen
  • 750 gram aardbeien
  • 450 gram franse magere kwark
  • versgemalen zwarte peper
  • poedersuiker
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm licht in en bekleed deze met het deeg. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem in met een vork. Leg het bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover. Bak de deegbodem circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 10 minuten terug in de oven tot deze lichtbruin is. Laat de taartbodem daarna op een rooster afkoelen. Smelt de chocolade in de magnetron 2-3 minuten op 800 watt of au bain-marie. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de gesmolten chocolade en laat dit hard worden. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Schep de rasp en sap door de kwark en verdeel dit mengsel over de chocolade van de taartbodem. Schik de aardbeien erop, maal er een beetje peper over en bestuif de rand van de taart met poedersuiker. Garneer met blaadjes munt.

Materialen

taartvorm of quichevorm van 26 cm doorsnee

Bronvermelding