Menu
Kruidig stoofpotje
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 600 gram rib- of runderriblappen, in blokjes
- 2 el bloem
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gemalen geelwortel (koenjit)
- 1/2 tl gemberpoeder (djahé)
- 1/2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
- 350 ml warme vleesbouillon (van tablet)
- 1-1,5 winterpeen in stukjes
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan. Meng er de bloem door en bak die kort mee. Voeg de winterpeen ,kaneel, geelwortel en koriander toe en bak alles 1 minuut.
Schenk er zoveel bouillon op dat het vlees net onder staat en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gerecht met een deksel schuin op de pan ca. 2 uur sudderen. Roer het gerecht regelmatig door en voeg zonodig extra bouillon toe.
Voeg de abrikozen toe en laat het geheel nog 30-45 minuten sudderen tot het vlees heel gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd het vlees en de abrikozen voor de kinderen in stukjes. Lekker met couscous en gebakken plakjes courgette.