'5 x Omeletrolletjes' met Kruidenkaas en Rauwe Ham & Ham-kaasrolletjes met Boursin

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2009 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • plm 36 stuks
  • Kan een dag van te voren al voorbereid worden.

Bereiden

6 eieren peper en zout melk 1 eetl fijn gehakte peterselie 150 gr roomkaas met kruiden en knoflook bv. Boursin boter om te bakken 150 gr rauwe ardennerham Eieren loskloppen met peper, zout, melk en peterselie. Boeter verhitten en hiervan dunne omeletjes bakken. af laten koelen.Omeletjes besmeren met roomkaas,plakken ham er over verdelen,oprollen.Verpakken in plasticfolie en op laten stijven in de koelkast.Zijkanten schuin wegsnijden en rollen elk in 6 stukjes snijden, Vast zetten met een prikker. HAM-KAASROLLETJES: plm. 40 stuks 150 gr dun gesneden jonge kaas 150 gr achterham (liefst rechthoekige plakken) 1 pakje boursin of andere kruidenkaas met knoflook Plakken kaas (zonder korst) besmeren met de boursin,hierop een plakje ham.Stevig maar voorzichtig oprollen.Uurtje op laten stijven in de koelkast.Elk rolletje schuin in 5 stukjes snijden,vast zetten met een prikker --------------------------- Borrelhapje van omelet roomkaas en rookvlees 4 eieren 1 bakje roomkaas 150 gr rookvlees zout en peper Roer de eieren los met zout en peper en bak er dunne omeletten van,laat ze afkoelen leg plakjes rookvlees op je werkblad , leg de omelet erop en besmeer deze met roomkaas.Rol nu het geheel stevig op in folie,laat in de koelkast even opstijven en snijd er dan ca 2 cm dikke plakjes van,zet ze vast met een cocktail prikker. ------------------------------------------- Borrelhapje van kipfilet (beleg) met kruidenroomkaas. 150 gr kipfilet (beleg) 1 bakje kruidenroomkaas Besmeer de kipfiletplakjes met de kruidenroomkaas,rol ze op en snijd ze in ca 2 cm brede stukjes,zet vast met een cocktail prikker. ---------------------------------- Omeletrolletjes met spinazievulling 4 personen Ingrediënten 750 g spinazie 125 g magere verse roomkaas 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas peper zout nootmuskaat 4 eieren 2 eetlepels water 1 eetlepel olijfolie (extra vierge) ----------------------------- Was en kook de spinazie met aanhangend water in een grote pan in 6-7 minuten gaar en laat hem goed uitlekken. Meng de verse roomkaas met 4 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas door de spinazie en breng alles op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat. Bereidingswijze Klop de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Bestrijk een kleine koekenpan met antiaanbaklaag met wat olie, laat hem heet worden en schenk er voldoende ei in voor een kleine omelet (circa 2 eetlepels). Bak die kort tot hij is gestold en neem hem uit de pan. Bak op deze manier 8 kleine omeletjes en stapel ze op elkaar. Schep telkens een lepel van de spinazievulling op de rand van een omeletje, rol het op en leg het in een ondiepe ovenvaste schaal. Vul op deze manier alle omeletjes en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal. Bestrooi ze met de resterende parmezaanse kaas en laat ze in circa 25 minuten in een op 190?C voorverwarmde oven gloeiend heet en goudbruin worden.

Bronvermelding