Heerlijk Eenmansgerecht

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo Konijnendelen
  • 1 el. Olijfolie
  • 1 kl.doosje Tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • rozemarijn
  • tijm
  • 3a4 enkele schilfertjes pili-pili
  • look (naar smaak)
  • 1 mager bouillonblokje naar keuze
  • 1 laurierblad
  • 3 stuks uien
  • 3 stuks verse tomaten
  • jonge worteltjes
  • 1 blik erwtjes
  • champignons
  • 5 stuks jonge aardappelen

Bereiden

Bak de ontdooide stukken konijn in olijfolie in een braadpan aan alle zijde dicht. Kruid ze met peper en zout. De pan blijft op het vuur. Voeg een bodem water aan het vlees toe, alsook de versneden uien, de tomatenpuree en het bouillonblokje. Zet het konijn op een laag vuurtje en voeg de kruiden en groenten(nog niet de aardappelen) eraan toe. Schil de aardappelen en verdeel ze in kleine blokjes. Na ongeveer 10 min. kunnen de aardappelen worden toegevoegd, zodra deze beetgaar zijn, is het eenmansgerecht klaar. Naar eigen smaak look toevoegen.

Materialen

Kooktijd 30 min. Braadpan

Bronvermelding