Boeuf bourguignon

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 12-09-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram sukadelappen( dobbelsteentjes)
  • 100 gram ontbijtspek in blokjes
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 1 gr winterwortel
  • 4 el olie
  • zout en peper
  • 1/2 liter rode wijn
  • 2 1/2 dl bouillon( tablet)
  • 1 laurierblaadje,1/2 tl tijm
  • 250 gram champignons
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem.

Bereiden

Snij het vlees in dobbelsteentjes ,pel de uien en de knoflook in dunne ringen en snipper de knoflook.Snij de wortel in plakjes. Verhit de olie in een braadpan en laat de stukjes vlees op een hoog vuur rondom dichtschroeien.Schep het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de spekjes rondom bruin. Voeg de uien ringen en de gesnipperde knoflook toe,fruit deze op matig vuur. Schenk de wijn en de bouillon erbij voeg het laurierblaadjeen de tijm toe en breng het geheel aan de kook. Doe het vlees weer terug in de pan en laat op heel laag vuur met de deksel erop 2 uur sudderen . Maak intussen de chapignons schoon en snijd ze in vieren .Voeg de wortel en de champignons toe en laat ze de laatste 30min. mee sudderen.Maak een beurre manie,prak de zachte boter en de bloem door elkaar ineen kommetje. Breng vlokje voor vlokje door de stoofvocht en blijf roeren tot het licht is gebonden. Verwijder het laurier blaadje en serveer met wat vers geknipte peterselie. lekker met aardappel puree.

Bronvermelding