Hartige taart met andijvie en blauwe kaas

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 krop (krul)andijvie
  • 1 ui
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 eieren
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 30 gram walnoten
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • peper en zeezout naar smaak
  • 4-6 plakjes bladerdeeg
  • boter

Bereiden

Ui klein snijden en fruiten in olie. Andijvie wassen door de struik ondersteboven in water snel op en neer te halen. Andijvie in repen van ongeveer 2 cm breed snijden, toevoegen aan de ui en een paar minuten roerbakken tot ze geslonken is. Over voorverwarmen op 210 graden C. Eieren loskloppen met crème fraîche en wat peper en zout. Kaas fijn brokkelen, noten hakken en samen door het eimengsel roeren. Springvorm of andere bakvorm invetten met boter en met bladerdeeg beleggen. Groenten erin scheppen. Ei-kaas-notenmengsel over de groenten verdelen. Taart ongeveer 40 minuten bakken in de over.

Materialen

Springvorm (24-26 cm)

Bronvermelding