Sperziebonen met pikante saus

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 scheutje olie
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 dl tomatensap
  • sojasaus
  • 1 klontje boter

Bereiden

Breng water met een mespuntje zout aan de kook en kook de bonen beetgaar. Giet ze af (bewaar het kooknat voor de saus) en laat een klontje boter erover smelten. Fruit in een scheutje olie een fijngesnipperd uitje met sambal en aprikapoeder. Voeg er 1 dl kooknat en het tomatensap aan toe en bind de saus met bloem of een ander bindmiddel. Voeg er suiker en sojasaus naar smaak aan toe. Serveer de sperziebonen met de saus erover. Lekker met rijst of als bijgerecht bij nasi.

Bronvermelding