(Herten)biefstuk met amandelroomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 13-09-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • scheutje witte port of sherry
  • 1 eetl blanke rozijnen
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 50 g boter
  • 2 125g per stuk (herten)biefstukjes
  • peper en zout
  • 1/2 theel gehakte tijm(vers of diepvr) of 1 mesp. gedroogd

Bereiden

Voorbereiden: Giet port of sherry over de rozijnen en zet ze apart. Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Bereiden: Verhit de boter en bak hierin de (herten)biefstukjes 2-3 minuten per kant. Bestrooi ze met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rozijnen met port of sherry en de tijm bij het braadvet. Voeg de crème fraîche al roerende toe. Meng de helft van de amandelen erdoor. Serveer de (herten)biefstukjes met de saus en strooi de rest van de amandelen erover. Tip: Roer eens 1 eetlepel bessengelei of bosvruchtenjam door de saus. Serveersuggestie: Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes en cranberrycompote. Variatie: Vervang de biefstuk door eendenborstfilets

Bronvermelding