Aardappel-spekkoek uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 13-09-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g ontbijtspek in plakjes
  • 2 pakjes (a450g) aardappelplakjes
  • 1 ei
  • 125 ml demi-creme fraiche
  • mespunt kerriepoeder

Bereiden

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een lage ovenschaal met plakjes spek. Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Vorm eventueel nog 2 laagjes. Bereiden: Klop het ei los met de crème fraîche, kerrie en peper en zout. Giet dit mengsel over de aardappellaag. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Tip: Serveersuggestie: Lekker met een groene salade.

Materialen

lage ovenschaal

Bronvermelding