Menu
Kip met tomaat
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 teentje knofloo, geperst
- 3 tomaten, ontveld in stukken
- 6 zongedroogde tomaten in olie in stukjes
- 4 kipfilets
- 25 gr boter
- 3 el balsamico azijn
- 1/3 kop room
- zout, zwarte peper, cayennepeper
- 1 el bruine basterdsuiker
Bereiden
Verhit olie in koekepan. Ui en knoflook erbij doen en fruiten. Beide soorten tomaten erbij en 5-10 minuten laten sudderen. Schep mengsel in kom en houd apart.
Snijd kipfilet in repen. Verhit boter in pan en bak reepjes 5 min. totdat ze lichtbruin zijn. Haal kip uit pan en houd warm.
Doe azijn in dezelfde pan en laat roerend 1-2 min. sudderen. Voeg uien-tomatenmengsel en room toe. Op smaak brengen met zout en peper en basterdsuiker. Leg kip terug in pan en bedek met saus.