Kip met tomaat

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 13-09-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knofloo, geperst
  • 3 tomaten, ontveld in stukken
  • 6 zongedroogde tomaten in olie in stukjes
  • 4 kipfilets
  • 25 gr boter
  • 3 el balsamico azijn
  • 1/3 kop room
  • zout, zwarte peper, cayennepeper
  • 1 el bruine basterdsuiker

Bereiden

Verhit olie in koekepan. Ui en knoflook erbij doen en fruiten. Beide soorten tomaten erbij en 5-10 minuten laten sudderen. Schep mengsel in kom en houd apart. Snijd kipfilet in repen. Verhit boter in pan en bak reepjes 5 min. totdat ze lichtbruin zijn. Haal kip uit pan en houd warm. Doe azijn in dezelfde pan en laat roerend 1-2 min. sudderen. Voeg uien-tomatenmengsel en room toe. Op smaak brengen met zout en peper en basterdsuiker. Leg kip terug in pan en bedek met saus.

Bronvermelding