Spaghetti à la carbonara

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 150 gram spek of pancetta (in blokjes)
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • room
  • vers gemalen pecorinokaas (parmezaan mag ook)
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiden

Kook de spaghetti in ruim water met zout. Klop intussen de eieren en de vers gemalen kaas door elkaar totdat dooiers en eigeel goed met elkaar vermengd zijn. Bak de spekblokjes in een beetje olijfolie goudbruin. Giet de pasta af als deze gaar is, bewaar een beetje van het kookvocht. Schenk het kookvocht bij het spek in de pan (pas op voor spetters!). Voeg de room en de eieren toe en schep de pasta er snel door. Maal er wat zwarte peper over en serveer de pasta onmiddelijk.

Bronvermelding