Caesarsalade met croutons

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 16-09-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 krop romaanse sla
  • 3 trostomaten in plakjes
  • 1 avocado in stukjes
  • 1 handje kikkererwten uit blik
  • 4 gekookte eitjes (5 min!)
  • 1 blikje ansovisfilets
  • 2 el limoensap
  • 3 el Franse mayonaise met Dijon mosterd
  • 3 in blokjes gesnede bruine boterhammen
  • 3 t knoflook
  • goede olijfolie

Bereiden

Maak dressing van mayo, limoensap, 2 geperste teentjes knoflook, 4 geprakte ansovisjes en vers gemalen zwarte peper. Maak vier borden op met de salade-ingrediënten, halveer de eitjes en doe er peper over. Verdeel de dressing over de borden. Strooi tot slot de gebakken croutons (in olijfolie bakken met 1 t knoflook en zeezout)eroverheen. Evt als tweede gang verse pasta.

Bronvermelding