Lapin en Gibelotte en Lonki Lidl.nl

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 11-11-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ons spekblokjes
  • boter,roomboter
  • 1 kg Konijndelen
  • mosterd
  • 2 el. bloem
  • peper,zout
  • 1 grote ui
  • 1 scheut rum
  • 1/2 fles droge witte wijn
  • 3 kneepjes tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • peterselie
  • 3 bl. laurier
  • tijm
  • 100 gr. champignons

Bereiden

Spekblokjes in boter aanbraden. Eruit halen. Konijndelen met mosterd in het vet bruinbraden. Bloem, peper en zout erover strooien. Ui gesnipperd meefruiten, spekblokjes terug doen. Rum erover en flamberen. Wijn erbij doen, de tomatenpuree en de knoflook. Laurier, peterselie en tijm toevoegen. Half uur laten stoven dan de champignons gesneden erin en verder stoven totdat alles gaar is.

Materialen

Grote braadpan en houten spatel

Bronvermelding